środa, 25 lipca 2018

Jaglanka owocowa na mleku migdałowym

Lato w pełni a natura hojnie obdarza nas pysznymi jagodami z krzaka. Dlatego dzisiaj na śniadanie, dla siebie i dziecka podałam aromatyczną jaglankę z malinami i borówkami :-)
Oto przepis:
  • garść kaszy jaglanej
  • mleko migdałowe lub inne roślinne (najlepiej własnej produkcji)
  • rodzynki
  • migdały
  • orzechy laskowe
  • sezam
  • maliny
  • borówki

Kaszę wypłukać i przelać wrzątkiem.  Następnie zalać zimną wodą i mlekiem według uznania (ja zazwyczaj leję pół na pół). Dodajemy rodzynki i stawiamy na ogniu. W międzyczasie miksujemy migdały, orzechy i sezam - stopień rozdrobnienia w zależności od preferencji. Na kilka minut przed końcem gotowania wrzucamy razem z owocami do garnuszka. Podajemy na ciepło. Można dosłodzić miodem lub innym słodem :-) Miłego dnia!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz